Sjöutsikt

Det är så otroligt vackert med en spegelblank sjö. Huset och tomten har verkligen ett bra läge. Jag kan titta ut över vattnet när jag står i duschen. Det måste vara få förunnat.

Angående mina trädgårdsbestyr så börjar det vara hög tid att åka till en trädgård och köpa plantor. Tyvärr bor jag ju inte så centralt så det är  inte enkelt att åka till en trädgård. Det är snarare en längre utflykt som gäller. Om det inte blir under kommande helgen måste jag ta en tur nästa vecka.


Strömavbrott

Dagens stora händelse. När jag idag på jobbet vid halv tolv tiden var på andra sidan vägen i verkstan, hade fixat klart det jag skulle göra där och var påväg tillbaks till kontoret så blev det mörkt. Strömmen försvann, inte ens en liten blinkning som tecken på att den snart skulle komma tillbaks. En kollega hade hjälpt mig med ett montage och vi blev lite missnöjda eftersom det precis var dags för lunch och vi var hungriga. Det är lite svårt att värma en matlåda när stömmen är borta. Jag som tänkt gå till resturang tänkte att det var synd att jag inte hade någon matkupong med mig. Dessutom klädd i arbetskläder, så att byta om innan lunch vore ju inte fel.
Vi stegade beslutsamt ut i solskenet och mot grinden in mot vår byggnad. Vi drog passerkortet i kortläsaren, en grön gubbe visas men det är helt tyst. Snurrgrinden rörde sig inte det minsta. Vi gjorde några försök innan vi gick tillbaks till verkstadsbyggnaden. Tvättade händerna och undrade vad vi skulle ta oss till. Utlåsta från jobbet, nycklarna, pengarna, kontoret...
Vi kom på att vi har en grind på andra sidan området som är bemannad. Vi stegade iväg och fick en promenad på säkert 10 minuter istället. På vägen såg vi att även trafikljusen  var svarta, dvs hela Ludvika var nedsläckt. Hissen var ju inte att tänka på så vi tog trapporna, det gör vi ju ändå för det mesta. När vi kom upp till femte våningen, där vi också har en kortläsare gjorde vi ett försök på den men den såg lite för svart ut. Ingenting hände. Ännu en gång var vi utelåsta, nu på vår våning. För att ta oss in fick vi förlita oss på de som fortfarande var kvar på kontoret. Vi tog oss in!

Det blev lunch hemma med J eftersom klockan blivit mycket innan jag tog mig iväg från jobbet. Gissade att den mat som funnits på restaurangerna antagligen var slut nu. Åkte tillbaks eftersom det i tidningens nätupplaga stod att strömmen kommit tillbaks. Det hade den inte, inte på ABB. Jag fick ta den långa promenaden igen, ångrade att jag inte parkerade lite närmare.  Lite drygt tre timmar var vi strömlösa. Fick i alla fall lite gjort.
Här hemma har jag ägnat lite tid åt trädgården. Men några små flygfän började bitas när sjön blev spegelblank. Trotsade dem ett tag.

Ny vecka

Vart tog sommarvärmen vägen? Solen har visat sig men vindarna har inte varit något att hurra för.

Efter en seg start på dagen har det sprungits runt som vanligt på jobbet. 4 vändor i trapporna upp till 5:an. Med blien utlånad till J så fick jag åka med svärmor till och från jobbet. Där bjöds det sedan på öring och potatis. Därifrån blev det J:s bil som fick ta mig hemåt runt sjön. En promenad kanske inte varit fel, men har jag avstått träning i 5 månader kan jag nog avstå en dag till. Dags att skärpa sig och åtminstone ta en promenad här hemma.

Lite bröllopsbestyr och sedan en kamp mot mossan och ogräset i trädgården. Nu sängen så jag får något gjort även imorgon.

Tokiga barn...

Igår städade vi, eller mest jag, i källaren. Vi bar ut badkaret som ändå bara stått och skräpat. Vi var tvungna att bära ut en del annat som stod ivägen för att kunna få ut det så jag tog mig friheten och röjde upp i ett av rummen. Vi bar undan sådant som ska tas till soptippen och fick ett förråd med lite mer ordning i.
Vädret visade sig från den fina sidan och vi fick möjlighet till årets första grillning här hemma.
J upprättade ytterligare en målningsstation efter att svärfar lämnat tillbaks två bockar som fick följa med i båten när han åkte på sin förmiddagstur. Dessutom klipptes gräsmattan för första gången den här säsongen.

Idag blev det en sväng till Falun och Borlänge i regnvädret. Det öste ner hela vägen till Falun. På Village inhandlades en hallmöbel och en hylla. Det blev även några inköp på Claes Ohlson och Jula.

Ytterligare en punkt är avklarad på listan över bröllopsbestyr: Ringen är hämtad.

Tänk att alla barn ska bli som tokiga när vi hälsar på. Idag när vi var i Borlänge hälsade vi på en kompis till J som har en son på 4,5 år. Han påtalade J:s uppmärksamhet med både för- och efternamn, hela tiden! Han pratade och frågade saker och var riktigt snabb med egna svar. Efter 10 minuter så skrattade jag så jag grät för han var så energisk och gav sådana roliga och rappa svar. Och han berättade vad J skulle göra och inte göra. Sedan ville han att någon skulle leka med honom, det blev min sambo :). Men efter det fick vi inte en lugn stund... Nedan några exempel på konversationer mellan två likasinnade:

(J)- Jag ska ta en sådan här kaka
- Nej gör inte det, den är inte god. Du blir sjuk av den ...

(J)- Vi har inga barn.
- Jaha, var det därför ni inte tog med dem.

Semester

För man kan väl kalla det så om man sitter i en solstol klädd i shorts och T-shirt.
Shoppade ett par vita skor igår, så nu kan jag andas ut lite mer. Hittade även snygga talriksunderlägg som förhoppningsvis är lättare att hålla rena än de vi har av tyg.
Idag har vi gjort ett besök på vårmässan men det var inte direkt en hit. Det var bättre med en tur till Guldvallen där vi tittade på en fotbollsmatch i solskenet. Rönnskär vann.

10 maj 2010

Vi ligger lite efter i våra bröllopsbestyr. Idag har vi beställt ring och lämnat in J:s ring.
En brudklänning är bokad. Middagen är på gång. Men idag är det exakt 2 månader tills vi är mitt inne i festligheterna. Men det är fortfarande mycket som hänger i luften.
Varför ska man vara ute i god tid...

Vi har fokuserat lite för mycket på renovering här hemma. Sedan underlättar det inte direkt att jag haft så mycket att göra på jobbet att april försvann som ett svart hål. Vet inte vad jag har gjort. Tur att det lugnat ner sig lite iaf.

Dags att ägna lite tid åt alla dessa pensionsval... har inte riktigt hunnit ta tag i dem heller. Det kommer påminnelsebrev efter påminnelsebrev. Det är ju tur att man blir påmind.

Nu är våra golv inlagda och vi är grymt nöjda. Lite lister saknas, men de kommer tids nog. Nu kan vi i alla fall gå runt som vanligt. Lite lister som saknas stör inte fullt lika mycket som när tapeterna är bortrivna eller golvet spacklat.

Jag hann med en provtur på cykeln igår. Det blev en riktigt kort sväng ,men cykeln får definitivt mycket väl godkänt i jämförelse med min gamla som var för stor för lilla mig. Jag får klara mig utan en cykelkorg tills vidare. Ett foto kommer förhoppningsvis inom en snar framtid.

Några bilder från vår semesterresa til Filippinerna, så här i början av veckan (som faktiskt är en riktigt kortvecka för min del)


slitsam vecka

Vi väntar fortfarande på att golvet ska läggas in. Vi har fått stå ut med spacklat golv i två dar. Känns lite skumt att gå på. Men förhoppningsvis blir det av imorgon. Några golvlister har också fått sig en omgång med spackel.

Under veckan har vi hunnit med några av våra bröllopsbestyr. Inte för att vi kan pricka av så många fullt ut, men vi är i alla fall på G.

Dagens surprise: Jag har köpt en ny cykel :) En i min storlek, en grön med 24 växlar. Får se om jag klarar av den... Kompletterar den med en pakethållare så den inte känns fullt så sportig, men även med hållare för vattenflaskan på inrådan från J ...
Vi kunde inte ta med den hem eftersom vi inte har någon dragkrok, men det kanske blir under helgen.

Har även införskaffat ett överkast. Det blev en riktig shoppingdag trots besök i endast 3 butiker.
Imorgon väntar en skön avslutning på veckan då jag ska få massage på jobbet. Men misstänker att det blir en lång arbetsdag då jag smet hem strax efter kl 2 idag.

Nu dags för sängen eftersom jag inte verkar vara anpassad för att bo med någon som kliver upp 04:18 på morgonen.


Valborg

Helgen har spenderats med tapetsering av vårt minsta rum. Det gick över förväntan, i alla fall idag. Vi har även slutfört taspetseringen i hallen. Vi hade hoppat över garderoben och en 4 cm hög våd ovanför garderoben eftersom vi skulle åka till Filippinerna när vi tapetserade senast och vi inte riktigt hann färdigt.
Vi firade genom att slita bort hallgolvet. J plockade ut golvet i lilla rummet inan vi tapetserade.

Fredag kväll fixade vi en liten eld där vi grillade korv med J:s syster och familj. Resterna av pinnbrödet blev till scones till dagens snabblunch, som inte blev så snabb... men vi blev i alla fall färdiga.

Nu är det dags att ta tag i lite bröllopsbestyr istället för fullt fokus på renovering. Får se om det kan bli någon brudklänning någonstans... Det är ju lite att fixa med det också.


RSS 2.0