Helgens aktiviteter

Den här helgen blev det åter träning med Malmia och även J var med. Halt var det och jag kom inte ihåg att vi ju faktiskt fått broddar från jobbet utan fick halka mig fram. Därför blev det lite kortare stavgång än förra helgen.
På kvällen kikade vi in hos Js syster med familj och deras hundvalpar som bara är några veckor gamla. Söta var de och inte alls stora.

Idag njöt vi av årets första (och kanske säsongen enda) skidtur. Första gången på Ljungåsen för mig och det blev två varv på myrrundan, en tre kilometer lång slinga. Någon minusgrad och solsken men lite motvind i vissa riktningar. Det gick bättre än väntat, men kommer nog att känna av det imorgon. Får hoppas att vi hinner ta oss ut någon fler gång innan vintern är över. Men eftersom det var plusgrader stora delar av förra veckan så är det inte så säkert. Vi är ju lite sega med att komma igång med vinteraktiviteterna.

23 feb 2012

Har hunnit med en tur till badhuset den här veckan också, men det gick lite tyngre den här gången eller så orkade jag ta i lite mer.
Regn och snö ute och plusgrader. Vet inte om jag ser helt positivt på det varma vädret. Ikväll så kom det ner en traktor och plogade lite, vilken lyx att inte behöva halka runt hela vägen upp till vår huvudväg. Vi är inte bortskämda med plogning av vägarna här och i natt så kom det några cm snö.

Ikväll ska vi fira med kladdkaka som J bakar just nu. Inte för jag riktigt vet vad vi firar, att en prinsessa fötts idag, att han har klarat sina tentor, att nästa kurs snart är avklarad eller att vi är halvvägs?
Oavsett så ska det bli gott med kladdkaka då det var slut i frysen och varit så ett bra tag.

Lägger in en dålig bild på förra helgens arbete, det tog ett tag men resultatet blev inte så tokigt. Pärlor gick det däremot åt i mängder. Att fota resultatet var inte så lätt. Får se vad nästa objekt blir, har hittat massor med mönster på internet. Det svåra är att avgöra vilken färg pärlorna ska ha. Jag har ju några att välja på.










Äntligen träning!

Den här veckan har det blivit lite träning. Badhuset hade äntligen öppet för vuxensim så jag avverkade 750m. Men efter två längder så meddelade armarna att de inte var så pigga. Det gick i alla fall bra men inte så snabbt.

Har även hunnit med en sväng till Borlänge och kupolen. Inga större inköp men jag fick i alla fall lite nya intryck och hittade nya pärlor på Panduro.

Igår blev det en timmes stavgång i Malmiastugan med avslutande bastu. Intressant att jag nästan får mjölksyra i benen av en promenad, men jag höll nog den hastighet jag brukar ha haft tidigare när jag gått den sträckan. Ett positivt besked. Vädret var lite snöigt men inte allt för blåsigt.

Idag däremot blev det stavgång på isen, den blåsiga isen. Ångrade att jag inte tog på mer kläder. Valde riktig väg den sista biten och fick upp värmen. Blev en timmes pass även idag men kommer nog att känna av den här träningen även imorgon. Visste inte riktigt om jag skulle orka ta mig hela vägen hem, så stumma blev benen :)  Men det betyder ju bara att jag är i behov av träning. Det är ju inte direkt några hårda pass.

Har gjort ett nytt försök med bakmaskinen, men ligger nog inte på topp än. Tror jag gjort de största misstagen nu så förhoppningsvis går det bara bättre. Bröden är i alla fall ätbara. Tror att J lyckas bättre som gjort 2 satser bröd idag. Det är ganska bekvämt att brödet bakar sig själv, får tid över till annat.


Pyssel

Uppdaterar med några bilder från mina senaste projekt. Har invigt bakmaskinen med skiftande resultat. Tror det vanliga brödet blev bättre än det glutenfria. Men ska nog ändra receptet till nästa gång så blir det förhoppningsvis lite bättre.  Har varit till Konsum och pantat alla läskflaskor jag tryckt i mig sedan november och passade på att köpa mjöl och diverse annat brödbak-relaterat.


Har även tjuvstartat och bakat glutenfria semlor som ska avnjutas ikväll.  De ser i alla fall fina ut och jag kanske kan ta det lite lugnare i köket nästa helg.
Solen har varit framme idag och temperaturen låg vid noll så jag gick en promenad på den plogade bilvägen på isen. Mötte även en bil. Men det var i lugn fart och inte is-rally som de flesta som kör på isen verkar ägna sig åt. 


Nya gardinerna är äntligen uppe!Likaså nya tyget i hallen. Och jag har utökat förrådet av handdukar till köket.
  
Nu är symaskinen undanställd och pärlorna har plockats fram igen. Får se om det blir något använbart resultat.


RSS 2.0