En dag ute i naturen

Större delen av dagen spenderades på sjön Håjen i norra delen av Ludvika kommun med arbetskamrater. Det stod fiske på schemat, angling och pimpling.
                                   
Jag befann mig mest vid elden och det nappade inte särskilt mycket. Det blev därför en ganska lugn dag. Solen var trögstartad men efter lunchen som bestod av grillad falukorv för min del så blev himlen blå och solen värmde oss frusna själar. Lägger in några foton från dagen. Tyvärr hann jag inte med att fota några gäddor, det blev 4 st totalt men innan jag fick fram kameran så var de redan filéade.

Såg den största fågelholk jag skådat, antar att det är en större fågel som ska bo i den. Häftigt stor var den i alla fall så jag lägger in en bild på den också.


Maken var i slalombacken i Romme (Borlänge) med sina arbetskamrater så när jag kom hem blev det en promenad med stavarna innan hans hemkomst. Solnedgången visade sig från den vackra sidan med sjön som blivit blötare och isigare de senaste dagarna.

Ny utsikt

Telefonstolpen är borttagen! Vad mycket finare utsikten från huset blev. J ringde och påminde förra veckan eftersom vi var lovade att den skulle plockas bort när det var vinter och tjäle i backen. Vår gräsmatta har redan börjat tina fram men det ser ut som den klarade sig bra trots maskinen som var här och drog upp stolpen. Det är snart ett år sedan vi fick telefonledningen nedgrävd. Man kan ju inte säga att de varit snabba...




Redan mars månad

Intressant vecka. Massor att göra och varje dag när jag varit på väg mot bilen för att åka hem har Magnus Ugglas låt "Jag mår illa" poppat upp i huvudet. Inte den bästa låten att gå och nynna på och tyder på att jag haft bättre veckor än denna. Igår eftermiddag blev det äntligen lite bättre men det verkar komma tillbaks lite när det vill det här. Särskilt om jag sovit dåligt. Håller tummarna för att det inte blir ett regelbundet inslag i vardagen. Jag kunde åtminstone få en lite bättre melodi i huvudet som tröst. Är inte ett så stort fan av den låten.

Idag träning i Malmiastugan (orienteringsklubben) och jag använde för första gången broddarna vi fick från jobbet i höstas. De var välbehövliga på isvägen som var det enda alternativet för en sväng med stavgång. Höll mig på benen så broddarna gjorde sitt jobb. Fint väder dessutom så det gav lite energi.

Nu dags för matlagning när J har varit snäll och tvättat av min bil. Ikväll bjuds det på älg här i huset,  men snart är den delikatessen slut i vårt hus.
 

RSS 2.0