Den utlovade pajen



Har spenderat de senaste dagarna shoppandes. Får hoppas det är slut på flängandet nu :) så jag hinner ta hand om hemmet medan J skriver tentor för fulla muggar.

Chilifrukter...

Jag höll på att hacka en chilifrukt till middagen i fredags och lyckades spruta in en chilidroppe i ögat. Duktig man är! Jag fick lida ett tag och J fick hjälpa till med matlagningen under tiden jag sköljde ögat. Våra tacos blev goda men det var en stark frukt. När detta äventyr var över åkte vi till Bångbro Folketshus i Kopparberg lyssnade vi på Sahara Hotnights.
Lördag var vi helt slut efter den sena kvällen dagen innan. Vi blev bjudna på lunch och till middag gjorde jag en smarrig morot och rödbetspaj. Tänkte lägga in en bild men det vill tydligen inte bloggen så det får bli en annan gång.

Bullbak

Bullarna jäser som de ska och ser riktigt smarriga ut. Första försöket med glutenfritt bullbak verkar gå bra. Det har även blivit muffins och morotskaka (i muffinsformar).
Jag har inte enbart bakat åt mig själv utan J har ochså fått en omgång med "vanliga" muffins. Det blev en lördag spenderad i köket eftersom jag inte haft något hembakt kvar i frysen och det inte är så lätt att köpa muffins eller bullar på affär. Inte vad jag hittat i alla fall.

Dagarna rusar förbi

Redan oktober. Det har blivit höst med mörka kvällar. Det blåser så det viner i huset och träden har ändrat färg. Ibland öser regnet ner. Häromdagen hade vattenmätaren samlat upp 40mm, det är riktiga skyfall numera.

Bloggandet ligger som ni alla förstår inte högst upp på min lista över saker att sysselsätta mig med. Jag har kommit igång med träning igen efter nästan 2 år med så gott som totalt uppehåll.
Min make sysselsätter sig däremot med läxböckerna så det är lika bra att komma i form istället för att störa honom.

Förra helgen hade jag storstädning där jag torkade alla fönster. Det var dags för fåglarna pickade på fönsterbrädor som var fyllda med mumsiga flugor och spindlar. Nu ser vi ut igen och kan njuta av den vackra hösten de timmar som vi fortfarande har dagsljus.


RSS 2.0