Sommar...

Påsken spenderades i vattenparasitland. Det blev mest häng i stugan med familjen, årets 1:a nätfiske och solsken. Vårvärmen orkade inte riktigt slå bort havets kyla. Men som J sa så var det det finaste vädret han upplevt där uppe någonsin. Vattnet var ju till och med spegelblankt vid solnedgången.
Vid hemkomst till Dalarna igen så hade sommaren kommit, åtminstone gjort en blixtvisit. Träden hade slagit ut och vitsipporna stod i full blom. Lägger in några bilder från påsken och en köksbild till min mor.

Ikväll har jag både diskat, dammsugit och tänkte även hinna kolla på deklarationen. Har fuskat med en tupplur före middagen som verkar göra susen.

Fångsten - 10 simpor


Efter en hård vinter har fågelholken gett vika


Havet


Vitsippor



Onsdag

Ligger i krig med väggar och golv här hemma. Tyvärr har döda ting vunnit slagen hittills. Det är jag som skrapat upp fingrarna så jag knappt kan hålla i en penna... Förstår inte varför väggar ska vara skrovliga eller varför jag inte har någon avståndsuppfattning :)

Halva arbetsveckan är avklarad och jag tänker ta en paus från hushållsarbetet och slappa framför TVn.

Rustat kök igen...

Det blev ett litet bakslag i köket men förra helgen tog vi tag i de lösa kakelplattorna och 1,5 vecka senare hoppas vi att vi inte behöver göra om det tråkiga och svåra arbetet igen...
Har diskat 5 dagars disk ikväll, eller i alla fall nästan. Det ryms inte mer i diskstället och då har jag ändå torkat massor av grejer med diskhandduk. Så resten får vänta till imorgon. Det får även 5 maskiner vikfärdig tvätt göra. Dessutom är tvättkorgen full så det är mycket arbete kvar i det här huset. Tur att vi haft diskmaskin och en fungerande ugn under tiden eftersom vi inte var särkskilt förberedda med matlådor i frysen.
Helgen bestod mest av städning efter byggkaoset i köket, samt det roliga arbetet med att rensa avlopp och tvätta bilarna... ingen rast och ingen ro alltså, men sängen hägrar redan nu efter en veckas hårt slit.

Snön har nästan försvunnit helt från gården förutom den med traktor uppskottade snöhögen. Krokusarna är i blom men isen är fortfarande kvar på sjön. 15 grader varmt idag så det känns som att vintern har lämnat oss för den här gången.

RSS 2.0