Äntligen Surströmming :P

Det blev en intensiv vecka. Mycket städande och fixande hemma. Vi hann i alla fall färdigt med det mesta till lördag eftermiddag.
En simtur före jobbet hanns också med. Nu gäller det bara att fortsätta med det goda.
En ny telefon på jobbet, så nu vet jag knappt hur jag ringer eller svarar i telefon :). Jag lär mig nog med tiden, att ny teknik ska vara så svår…
Det blev surstömmingsfest på lördag kväll. Som jag längtat, och det gick att äta på riskakor, men lite annorlunda var det nog. Det var en riktigt varm och skön kväll på inglasningen. Söndag morgon var det inte alls samma trevliga väder utan regn igen.
Har skördat ännu några grönsaker. Våra potatisar har vuxit rejält, dessa blev tillbehör till surströmmingen. Även morötterna verka ha vuxit så det blir råkost någon vecka framåt. Auberginen ligger i kylen och det verkar vara 2 till på gång på plantan. Det gäller bara att det inte blir så kallt ute så de hinner växa till sig lite...

Jag är redan helt slut efter en dag på jobbet så det är snart sängdax.
Kram på er!


Tillbaks :)

Sommaren börjar lida mot sitt slut. Semestern har ägnats åt altanen, förhoppningsvis lägger jag in någon bild så småningom. I övrigt har det badats, plockats bär och kantareller och fiskats kräftor. Även en tur till mor och far har hunnits med, även om det blev en knapp vecka vid havet.
Nu är vardagen här efter snart 2 veckor på jobbet även om det innebär lite nya arbetsuppgifter för min del.

Lägger in några foton på ”mina” odlingar. Har precis skördat squashen (18 cm), men inte så grov som den förra. Kylan har varit närvarande och då växer de inte lika bra. Nu med en uppfräschad inglasning kanske jag behöver ett växthus till mina odlingar. Plantorna drar liksom ner den fina omgivningen när bladen vissnar.

På återhörande när tiden infinner sig.


Isbergssallad


Squash


Aubergin


Tomat




RSS 2.0