Lördag

Igår åt vi surströmming J och jag. Det var riktigt gott. Och inte var det jag som kom med förslaget heller.
Idag har vinbärsbusken rensats och jag har bakat en vinbärskaka. Ute har det blåst och växlat mellan sol och några korta regnskurar. I övrigt inget speciellt. Lite allmänt stök här hemma bara.


4 månader till Julafton...

Idag har jag tränat Body Pump. Tredje gången i rad och det gick ganska bra. Nu gäller det bara att hålla i det här. Får hålla tummarna att ryggen håller ihop.

Igår plockade jag lite mer hallon och blåbär. Det finns ju så mycket blåbär i skogen. Lite blåsigt väder gjorde att jag enbart fick 2 myggbett efter 2 timmar i skogen. otroligt!  Men när jag kom hem hade min sambo befunnit sig i soffan hela tiden, och där stannade han hela dagen.  Pga av ryggbesvär, men man kan ju tro att han är en riktig slöfock ;). Själv fick jag rensa bär, laga mat och baka bröd och ge växterna lite mat. Sedan var den helgen över. 

Brödet som fanns i Coops Mersmak i februari (tror jag) är både enkelt att göra, nyttigt och supergott. Ingen jäsning. Bara att blanda ihop och 2 timmar i ugnen. Kan det bli enklare?? 

Kantareller...

har vi plockat idag. Men det verkar inte vara min specialité att hitta. J såg 6 st, jag 1. Lite orättvist men det blev en god förrätt med smörstekta kantareller.

TIll middag provade vi den första hemodlade tomaten. En liten körsbärsplommontomat. Det är några fler på gång men de flesta är gröna. Bara en som håller på att skifta färg.

Igår rensade jag de hallon och blåbär jag hittat dagen innan. De styckinfrystes på de infrysningsbrickor som följde med våra nya frysar. De fungerade superbt. Nu kan man tina upp de bär som behövs för stunden. Får se om det blir någon fler tur till skogen. Lite lyx med vildhallon.


Kräftfiske

Efter helgens kräftfiske kan vi konstatera en fångst på 65 st. Några färre än ifjol.
Vi har spenderat några timmar i båten för att vittja kräftburarna. Igår hann vi även med en liten kräftskiva. Nedan följer några bilder från fångsten och koket.


Några bilder....


Länge sedan sist…

Vi har ägnat helgen åt bärplockning. Vinbärsbusken har så många röda bär att det knappt syns att vi plockat 7 liter. Den enda skillnaden är att den inte hänger ner lika mycket.

Söndagen blev det en sväng ut i skogen där vi hittade både blåbär och hallon. Det fanns även mygg, inte för att de irriterade mig så mycket då, men jag är prickig överallt på mina ben. Varför ska alla myggor älska just mig? Och varför ska mina bett vara så gigantiska…

Efter skogsturen blev det ett dopp i sjön. För att kyla ner alla mina bett, minst 25 stycken. På kvällen rensades det bär och kokades saft. Jag fick även en utsökt måltid av min fästman.

Måndag blev det fortsatt saftkok och rensning av hallon. Ikväll har det samlats motionsminuter, 75 min sightseeing i raskt tempo.

Tänkte lägga in lite bildbevis, men datorn verkar inte vilja det ikväll. I så fall får jag lägga in dem en annan dag.

RSS 2.0