Hemma igen efter julfirande

Det blev en veckas julbesök i norr för min del men J dök upp först på torsdagkväll. Som vanligt full fart med matlagning, julgodis och julfirande. Inte för att jag bidrog särskilt mycket med julstöket utan försökte så gott det gick vara barnvakt åt lille C som vågade sig på de första små stegen utan en gåvagn eller annan valfri möbel som stöd :) Men han går inte utan att någon ger som förslag att han kan gå utan stöd.

Resan norrut gick ganska bra för min del, däremot hemresan var lite tyngre då jag i princip sov fram till Hälsingland. Därefter orkade jag hålla upp ögonen hela vägen hem. Hela 4 timmar! Det var relativt lugn biltrafik förutom några nedfallna träd (pga stormen) som var kapade lite väl långt ut i vägbanan och gav en lite olustig känsla. Min man kan nu stoltsera med att han själv kört både resan norrut och söderut helt själv. Vi som annars brukar ha en ganska jämlik fördelning på chaufförandet.

Åter hemma igen blev det inte riktigt som jag tänkt utan det blev ännu en tung dag. Kämpiga dagar varvas med bättre dagar och nu är det i alla fall hopp om liv. Kanske kan resväskan packas upp...


Så var man tant då...

Blombuden haglade tätt torsdag kväll efter mina 2h på jobbet. Otroligt vackra buketter jag fick, lägger in några bilder.
Orkade faktiskt med ett yoga pass, det första på 4v och välkomnade därför mor och syster genom min frånvaro. Lät svärföräldrarna hämta dem i Borlänge. Så när jag kom hem var städningen i full gång och tvätten vikt. Är enormt tacksam för detta!
Har fått hjälp att med bakning av både glutenfri tårta och rulltårta och även J fick en saffranssockerkaka. Igår blev det därför lite kalas med släkten innan det bar iväg till Borlänge med mamma och syster.



Vinter

Den första "riktiga" snön är här. J är ute och skottar för första gången den här vintern. Jag har fått in lunchen i ugnen och hoppas att den snart är klar. Det luktar i alla fall gott i huset och jag är hungrig. Ett framsteg även att jag inte haft på dumburken alls hittills idag. Men det lär inte hålla i sig en hel dag...

Imorgon får jag efterlängtat besök. Tyvärr är inte huset i det skick det borde vara men hoppas att gästerna har överseende med detta. Har mängder av ren tvätt att vika så jag får försöka ge mig på det senare idag.


Snö i luften

Julgardinerna är uppsatta och huset så julpyntat som det blir i år. Ute är det snöstorm, men antagligen för varmt för att det ska ligga kvar. I morse var det minusgrader och ett tunnt istäcke låg över viken, men vinden och värmen ändrade snabbt det vinterlandskapet.

Väntar på att energin ska komma tillbaks. Börjar känna att jag fått nog av den nuvarande placeringen i soffan framför TVn.  Man vet helt enkelt aldrig vart livet tar en...

RSS 2.0