Gardinstången

Vi har nu fått upp gardinstångsfästet som lossnade förut. Vi har inte gipsväggar, men tack för tipset sneckarn.
Vi har någon annan typ av väggskiva, kommer inte ihåg vad den heter. Kan inte heller berätta vilken skruv vi använt eftersom det inte är jag som sköter sådant här i huset. Jag håller mig till spikning och då främst urplockning av spik i lister och dörrfoder :)

Sängdax!

Vår

Ursäkta att bloggen uppdaterats lite dåligt på sistone.
Förra veckan spenderades i Stockholm på kurs och utan bärbar dator. Kursen var riktigt rolig, 3D CAD, häftigt att kunna bygga upp komponenter och sedan montera ihop dem till en enhet.

När jag kom hem stod det nyplockade tussilago på bordet och isen på sjön hade smält. Riktig vår här, inte riktigt som man upplevt det under uppväxten i norr. Även vitsipporna har slagit ut såg jag påväg till jobbet.


I lördags fyllde Edvin 9 år så vi var där på fika, men födelsedagsbarnet var lite sjuk så vi stannade inte så länge. Vi grillade på kvällen i det vackra vårvädret.

På söndagen började vi riva i köket. Golv och taklister plockades ner och vi började tömma några köksskåp. TIden går ju snabbt och vi har mycket att göra. Ett litet smakprov på dagens kök. Edvins present och det röda köksgolvet som bakgrund. Vi väntar lite med en bild på hela köket :)



Här hemma har renoverandet fortsatt, men det har mest kännts som att vi bara stökar till det mer. Nu har vi bytt ut de gamla elkablarna och ersatt dem med nya jordade. Fina eluttag och lysknappar har vi också fått. Eller fått och fått...
De nya håller ihop och ser väldigt moderna ut till skillnad mot vissa av de gamla som föll isär. Idag har vi äntligen fått till allt så nu kan jag utan problem både se på tv, blogga och ha takbelysningen tänd. Vilken lyx :)
Vi hittade ett gammalt eluttag inbyggt bakom en garderob, men det påträffades på det andra borrningsförsöket. Så trots vissa motgångar har vi bara behövt dra om en kabel till en utanpåliggande.


Ny vecka

Gardinerna hann inte sitta uppe många dagar innan de ramlade ner. Väggarna i det här huset är inte dimensionerade för att saker ska kunna spikas eller skruvas fast i dem. Får se om jag får sätta upp resten av gardinstängerna eller om vi får vara utan :) . Jag hade satt upp gardiner i ett tredje rum men nu ligger de och vilar på två stolar i vardagsrummet. Riktigt tråkigt. Och sambon är överlycklig :) Det blir ju inte så snyggt med en massa hål i väggen...  Och nu undrar man ju om de andra stängerna också ska lossna.

Påskhelgen var riktigt fin, i alla fall de första dagarna. Luncherna intogs vid grillen som ni kan se nedan. Både lax och kyckling har grillats och på långfredag åt vi nyfiskad gädda från sjön som svärfar hade anglat.


Ikväll har jag lagat mat, tvättat, diskat mm och när jag tittade ut genom fönstret hade i besök av två stora fåglar vid strandkanten. Blev dåligt foto och är i krig med datorn så ni kanske får se det en annan gång.

Nu är det dags för mig att stänga ner och sova. Har varit på massagebehandling på jobbet idag, så det känns att kroppen behöver vila.

På återseende!

Långfredag

Skönt med långhelg! Började dagen med sovmorgon, det behövdes efter den här arbetsveckans slit.

Idag har gardinstänger satts upp, jag har tvättat fönster och strukit och hängt upp gardiner. Nu har vi snart ordning i 3 rum.  J har även dammsugit så nu har vi fått lite påskfint.
Vi fick eftermiddagsfika hos J:s föräldrar och när vi kom hem därifrån såg jag att krokusarna börjat blomma. Våren är här men vi har fortfarande en del snö kvar.


Krokusar utanför köksfönstret.



J valde gardinerna till sovrummet. Skymningen i bakgrunden.

Vilken vecka...

Tur att det bara är 4 arbetsdagar den här veckan. Det har varit utbildningar och möten hela dagarna så jag har knappt fått en lugn stund. Idag är jag helt slut.
Igår sålde vi en mikro, mitt gamla strykjärn och en pedalhink så nu har vi i alla fall några prylar mindre i vårt kaotiska hem. 
Vårsolen som varit framme under flera dagar har idag byts ut mot regn.
Nu  kan jag inte komma på något mer att skriva så jag får återkomma en annan dag.


Utflykt och gardinfrossa

Vi har mest varit på resande fot denna helg. Igår hälsade vi på i Örebro och utanför Kumla. Det blev även en kort sväng på IKEA men inga inköp. Nya gardiner till vardagsrummet från Ohlssons tyger och stuvar. Jag har inte hittat någon sådan butik på närmare avstånd.

Idag blev det en sväng till Borlänge för lite köksfrågor. Vi får se hur det blir om vi får något kök någon gång. Det blev även inköp av fler gardiner och gardinstänger.
Efter hemkomsten har det varit strykning av gardiner, resultatet kan ses nedan. Hoppas detta faller alla bättre i smaken!!!

     

Har även fått upp ytterligare en fönsterbänk så nu är det tyvärr dax för fönstertvätt innan gardinerna kan sättas upp. 
Det har varit riktigt vårväder hela helgen så snön smälter snabbt. Vi såg blåsippor i Kumla


RSS 2.0