Blixt och dunder i januari

I tisdags kväll kl 22:25 lystes sovrummet upp av ett kraftigt ljussken trots fördragna persienner, som föjldes av ett kraftigt muller. Inte vad man väntar sig en sen kväll i januari att det ska dra förbi ett åskoväder. Tydligen en positiv blixt - den ovanligaste och mest energirika blixten som kan uppkomma. Men det blev bara en blixt, sedan återkom vinterlugnet igen.

Här har vi haft riktigt vinterväder, snö och kallt. Imorse visade termometern -15 grader. Nu har det blivit lite mildare men istället har snön börjat falla.

Vi har haft en relativt lugn helg med skidåkning på TVn och tentaplugg i arbetsrummet. Vi har även invigt spelet som J fick i julklapp, Sportfåne, och jag vann testomgången. Så det var ett klart godkänt spel :).




2012

Då har ännu ett år gått och vi har klivit in i 2012. Ett år jag hoppas blir bättre än 2011 för min del. Alla julklappsutdelningar hanns med innan det blev nytt år. Vintern kommer och går här, ena dagen -10 grader och spegelblank isbelagd sjö och nästa nollgradigt och snö för att övergå i kraftigt regn, så snart är den snö som kom igår helt väck. Nog är det trevligt med vit snö istället för kolsvarta gräsmattor och vägar denna mörka årstid.

Det vore ju trevligt att hinna med en skidtur även den här vintern bara kroppen orkar. Har i alla fall invigt skridskorna för året för en kort "bambi på hal is-tur" på sjön innan den nu återgick till att se ut som en stor vattenpöl. Det är ju inte varje år isen lägger sig utan ett snötäcke på sig.


RSS 2.0