Några steg framåt

Vi slapp i alla fall oroa oss för att få köksgolvet inlagt. 07:15  tisdag morgon ringde golvfirman och undrade om de kunde komma samma dag, kl 12. Vi fick lite panik då vi inte hunnit bygga ihop allt golv, vi hade ju inget golv under diskbänken och sedan har vi även sågat upp några nya hål. Med gemensamma krafter lyckades vi få ut alla verktyg, spisen och bygga upp de golvbitar som saknades. Jag kom till jobbet först halv elva. Tur att jag inte hade något viktigt inplanerat, då hade vi nog inte hunnit få det färdigt. Men några golvspacklare dök inte upp förrän kvart i 2, så J fick också lov att komma försent till jobbet. Spacklingen tog endast 15 minuter. Det hade vi aldrig kunnat slå.
Hantverkarna kom i tid igår och mattan blev inlagd. Nu håller vi tummarna för att vi hinner få allt annat färdigt innan köket anländer nästa vecka.

Detta betyder att vi under helgen ska sätta upp lite gips, lite väv, plocka ner det gamla taket och sätta upp nytt samt måla (och köpa färg). Kanske lite väl mycket att stå i. Idag och igår blev det inte mycket gjort för min del, Förhoppningsvis har jag hunnit samla lite kraft till imorgon kväll. Blommorna har fått lite vatten, jag har diskat (som inte är helt enkelt när man inte har ett kök) och jag har fått lite Yoga. 

Det kan därför bli lite paus i mitt bloggande. 

Liten uppdatering

Förra  veckan var jag nära att krocka med ett rådjur på väg till jobbet. Men turligt nog gick det bra, både bilen och rådjuret klarade sig. Men lite skärrad blir man allt när ett djur rusar rakt ut i vägen, inget man är beredd på.

I övrigt så började vi med att riva ut köket. Efter ett mindre vattenläckage har vi nu några nya vatten och avloppsrör, köksmattan och alla skåp är borta. Ensam kvar är bara spisen, men den ryker nog snart den också. Det är lite annorlunda att leva campingliv hemma. Men vi har haft tur och fått mat från annat håll de flesta dagarna.

Vädret har dessutom varit på vår sida, blåsigt och regnigt, inget solsken eller värme som lockar ut en i naturen istället för att slita i köket.

Ikväll har jag rivit ner yttersta skiktet på en vägg och plockat ner en av takskivorna. Jag började med den minsta. Resten klarar jag nog inte ensam. Dessutom är det lampor och kablar som går genom dem och då underlättar det om man är två st. J jobbar em så jag får ägna mig åt det som jag klarar själv som småplock.
Golvet är snart ihoplappat igen. Det var inget golv under diskbänken och dessutom har vi dragit ett rör under golvet och därför borrat några nya hål.
Det är bara att hålla tummarna för att vi får mattan inlagd under veckan.

Im alive...

Jag har ju inte skrivit något den senaste veckan men tänkte i alla fall ge ifrån mig ett livstecken. Lite mycket att göra just nu......renovering.

   = KAOS



 Påhälsning av svanparet

Pingstliljorna har slagit ut

Likaså tulpanerna.

Hoppas de inte regnat bort ikväll. Det öste ner riktigt rejält.

Vi har mest hållit till i köket med vatten/avlopp, golvet och elen. Nu är det dags för sängen,

Första maj

Igår hade vi egen majbrasa här på tomten. Vi eldade upp gammalt virke från renoveringarna, vi har nämligen fått ihop en del det senaste året. Vi hade besök av J:s syster Lotta med familj och vi grillade korv. Fint väder och varmt var det också för att vara sista april. Vi eldade även lite gräs vid sjön.


I rabatten har den första tulpanen slagit ut i dagarna, påskliljorna är fortfarande i knoppstadiet. Men det dröjer nog inte länge förrän rabatterna står i full blom.


Idag har Js mor fyllt år så vi var där på kalas hela eftermiddagen. Vi cyklade dit, jag på J:s mountainbike och han på en gammal damcykel. Det kändes lite konstigt att cykla på en herrcykel men jag kom hem oskadd i alla fall.  Det har varit riktigt soligt och varmt, jag har nog fått lite färg. Det känns i alla fall så i ansiktet.

Nu sitter vi ute på verandan och bloggar och tittar ut över sjön. Det är alldelens vindstilla och en motorbåt brummar i bakgrunden. Men när solen är på väg ner blir det genast lite svalare så vi har satt på infravärmen för att se om den fungerar efter elomdragningen.  Det är många som sjösatt idag. Det blev till och med en båttur och bogsering då en av sjösättarna blev fast mitt på sjön utan att motorn gick att få igång igen.

Nu ska vi gå in och mysa lite i soffan och se om det är något på tv.



RSS 2.0