Blåbärspaj

Äntligen ett glutenfritt pajrecept som blev bättre än förväntat. Kan ju bero på att jag inte har några stora förväntningar längre. Däremot tog det mycket tid då degen var relativt lös oavsett hur mycket mjöl jag tillsatte. Men eftersom den blev god ska det nog gå snabbare nästa gång. Ser att pajen ser väldigt svart ut på fotot, så är den inte riktigt i verkligheten. Men med en liten bebis hemma gäller det att skynda sig om man ska göra något. Därför hann jag inte se om kortet bev bra.

I övrigt rullar dagarna på i en välda fart. Vi har tittat förbi på jobbet en snabbis men jag ska försöka ta mig dit en gång till inom en snar framtid. Vintern närmar sig med kyla ute så det stora problemet nu är hur mycket klader A ska ha på sig ute i vagnen :)
Vi har fått nyasfalterad väg från Grängesberg ut till oss, är imponerad av kommunen som äntligen gjorde något åt vägen. Däremot är det mycket dålig väg kvar, men för att vara egoistisk så är vägen fin ända till oss i alla fall. Och vi har även fått belysningen åtgärdad uppe vid postlådan så jag kan lämna ficklampan hemma om jag ska hämta posten när det hunnit bli mörkt.
För vilken skillnad det är när man är hemma hela dagarna, det blir ju mörkt ute så tidigt. Tror jag uppmärksammar det mer nu när jag är hemma och har så nära till alla fönster jämfört med på jobbet.
Ingen ny bild på barnet idag, men kanske inom en snar framtid.


15:e oktober

Det har redan gått 3 månader i lilla Agnes liv. Idag ”firade” vi 3-månadersdagen med en spruta i varje ben vilket inte uppskattades av det lilla livet. Sedan blev det en sväng till biblioteket där A fick en bok från dem. En lite bättre present än 3-mån kontrollen men hon är fortfarande ovetandes om boken för besöket på vårdcentralen tog så mycket energi att hon somnade när hon sattes i babyskyddet.

Jag hinner inte riktigt med det här bloggandet. Eftersom J bytt jobb och börjat resa lite så har jag fullt upp när han är borta och när han är hemma så har även hans skolböcker en viss prioritet. Bara några veckor kvar nu och sedan ska jag nog lyckas skriva några fler inlägg. Jag hoppas även att tvätthögarna inte ska växa lika fort som de gjort hittills. Har införskaffat fler handdukar så jag kan få lite större tidsmarginal gällande tvätten.

Den senaste veckan har jag i alla fall lyckats baka bröd, bullar och äppelknyten så jag har definitivt en underbar och snäll dotter. Även om hon inte var helt nöjd igår när J hade hand om henne medan jag gräddade äppelknytena. Det var samma blick som distriktssköterskan fick idag när hon gett A den andra sprutan.
Vi har även hunnit med en resa till norr, flugit flygplan och åkt tåg. Den resan gick så bra så jag ska nog kunna resa fler gånger. Även om tiden gått fort och vi redan varit hemma i 4v.

Den här veckan ska vi börja med babymassage. Det blir spännande att se vad det är för något. Nu kallar plikten.

RSS 2.0