I blickfånget

Hade tänkt lägga in några rader om våren. Att jag i förrgår gick till bilen och passerade en fjäril på marken, sittandes på gruset med utfällda vingar. Det kändes lite tidigt. När jag försökte fota den med mobilen så fällde den ihop sina vingar så jag gick vidare mot bilen. Då började sakta snöflingorna falla. Fjärilen var nog lite väl tidigt ute.

En annan sak jag tänkt skriva om ett tag är att platsen jag bor på börjar bli civiliserad . För några månader kunde vi äntligen ratta in Rix FM på radion i huset. Och härom veckan hittades även Bandit Rock. I bilen har dessa radiokanaler kunnat lyssnas på, men inte här hemma. Radioskugga kanske… 

Men nu till den riktiga anledningen till varför det faktiskt blir ett blogginlägg idag. Svärföräldrarna har varit på semester och jag var osäker på om de kommit hem. Därför gick jag över isen för att se om det lyste i huset och om jag därför inte behövde ta in posten. Redan på vägen över sjön, i snöfallet, önskade jag att jag hade haft en kamera. För där kommer 3 st rådjur springande mot mig. Men när de känner min vittring ger de sig raskt iväg för en omväg. Svärföräldrarna hade såklart redan kommit hem så jag vände av hemåt. När jag kommit fram till udden och inte alls har långt kvar till vårt hem så ser jag rådjuren som sprungit vidare. Men plötsligt vänder de och springer i motsatt riktning. Konstigt var min tanke, något måste ha skrämt dem.

Då ser jag en svart best komma springande efter rådjuren, en stor hund som bor i närheten och som är så stor och kraftig och inte alls brukar se särskilt vänlig ut. En sådan hund som jag tycker det är läskigt att möta även när husse eller matte är med på promenaden. Rådjuren var snabba och när hunden inser att det var kört så står ju lilla jag där, rådjuren var ju större än mig. Visste inte vad jag skulle ta mig till. Hunden, som har kopplet hängande efter sig,  uppmärksammar såklart mig. Börjar skälla och närmar sig. 

Vad gör jag när hunden skulle kunna ge sig på mig och jag som inte är överförtjust i hundar direkt? Inga ideer kvarstår. Inte direkt någon chans för mig att övermanna hunden.

Försöker morska upp mig men hunden närmar sig bara. Jag lyckas smyga upp mot en sommarstuga och hamnar utanför hundens synfält. Lägger benen på ryggen i den mån jag vågar och ger mig av till mina svärföräldrar, utan någon hund i hasorna som tur är. Vägen hem till mig var ju blockerad…  

Så det blev en annorlunda avslutning på kvällen med svärfar som fick skjutsa hem mig. Det är jag väldigt tacksam för! Jag som bara skulle springa över i hockeypausen… men SAIK gick vidare till SM FINAL!


Förkyld

Förkylningen kommer smygande så jag tror det blir en tidig kväll ikväll. Middagen och disken är avklarad och nu lite slöande framför datorn.

Sommartid

Det blev en ovanlig helg som började med pub och fest på Folkan på fredag kväll. Lördag blev därför relativt lugn med en kort promenad på isen och lite avkoppling på ett liggunderlag i solskenet.
Bakade ”vanliga” blåbärsmuffins till min make som en liten överraskning eftersom han tränade och var på möte på förmiddagen.  Lite inhandling av mat och såklart framhejande av SAIK som lyckades i förlängningen.  Två svanar landade ute på isen och det kanske betyder att vintern och isen snart är borta.
Färsbiffar och smörstekta kantareller till middag innan vi som så många andra släckte ner huset för att stödja Earth Hour. I stearinljusens sken spelade vi TP millennium, det med de svåra frågorna. Efter några timmar hade jag fyllt min tårta och blev därmed segrarinna, helt otippat kunde jag även några sportfrågor :).
Idag har det kokats soppa och sylt och J gjorde för första gången glutenfria och laktosfria våfflor. Det har ju varit våffeldagen. Våfflorna fick MVG.
Mina odlingar har utökats med nysådd av timjan. Basilikan som jag sådde för några veckor sedan har redan kommit upp. Ute blåser det och ser inte alls inbjudande ut. Vi kom förresten ihåg att ställa om klockan inatt.


Orm och strömavbrott

Igår blev en annorlunda morgon här hemma. Mitt i förberedelserna för morgonträningspasset så sprang J på en liten orm i källaren. Den låg ihopslingrad bredvid träskorna… vi misstänker att det var en liten snok. J bar ut den. Vad gör man med en orm som på något sätt tagit sig in i huset och hur har det kommit in? Finns det fler? Lite läskigt. Tur att den inte var så stor. Vi kom i alla fall iväg till träningen. 

Jag gav mig på muffinsbak direkt efter lunch, men det är svårt att säga om jag är nöjd med resultatet. Det är ju tur att de glutenfria skapelser jag får till bara ska ätas av mig. För inte är det lätt att få det snygg och få dem att ta ihop på bestämd tid i ugnen. De smakade i alla fall bra.

Till middag slog vi (eller jag) på stort och använde de sista kräftstjärtarna från frysen till att göra en god förrätt med ägg och västerbottenost. Mums! 

Idag när vi precis tagit oss upp ur sängen och plockat frukosten ur kylen upptäckte vi att strömmen var borta. Så det blev kall bovetegröt för mig, men det gick också att äta. Nu 2 h senare har precis strömmen kommit tillbaks. Så det är väl bara att sätta igång med tvätten och alla andra sysslor som jag hade tänkt som dessvärre kräver elektricitet.


Vanlig måndag

Det blev en helg i sportens tecken - framför TVn :) Men även promenader i solskenet och lite bastu...
Bilen fick en välbehövlig tvättning eftersom bakluckan var helt lortig (som resten av bilen) och temperaturen gick över nollan. Vi hann precis spola av den innan det började frysa på. Men inne i garaget var det varmare så den frös i alla fall inte ihop.
Idag ännu en dag på jobbet och jag kom inte därifrån i tid som jag planerat. Efter handling på stora Coop har vi nu fått i oss varmkorv och pommes - inte det nyttigaste men det är inte lätt att komma på vad middagen ska bestå av. Nu är det hockey på TV och jag tror inte det blir några större happenings ikväll.

Nya tag

Så var det bara att börja om med det glutenfria livet då. Men med tanke på de senaste veckorna och speciellt de senaste dagarna så ser jag fram emot detta. Trots krånglandet det medför.

Nu hoppas jag bara att läkarna håller fast vid vad de sagt och inte kommer med några nya bud. Men med tanke på veckans tidningsrubriker att vårdcentralen här är en av de 10 sämsta i landet så kan det förhoppningsvis bara bli bättre framöver… nu är det i alla fall sjukhuset som ska meddela sig. Just nu vill jag bara att energin ska komma tillbaks till kroppen så att jag kan komma igång med lite träning och inte bara spendera kvällarna i soffan.

Det blev en promenad till Konsum i solskenet efter hemkomsten från Falun. Tyvärr var solen på väg ner när jag gick hemåt igen så kylan hade börjat krypa fram.


RSS 2.0