Trötter

Igår glömde jag ju det viktigaste. Vi skördade de första rädisorna och kryddade med den hemodlade basilikan.
Ikväll blev det kasslersallad till middag, riktigt smaskigt eftersom det varit 27 grader varmt idag. Eftersom det blev tidig uppstigning igår så är jag helt slut  idag, så det blir nog inte mycket mer gjort ikväll. Klarar inte av att skriva något mer. För J var det sovmorgon igår så han är hur pigg som helst i alla fall jämfört med mig...  

Årets första dopp

Idag har jag firat en godkänd tenta och att jag äntligen nått upp till Mount Everest med ett dopp i sjön. Det var lite drygt 20 grader. Förutom 8 timmar på jobbet har övriga timmar ägnats åt det som komma skall. Sista arbetsveckan innan semestern är påbörjad och jag tror att den här veckan kommer att gå extra snabbt.


Bilder


Lunchen


Glassen är redan uppäten... Så gör man en manlig IKEA besökare nöjd!

Midsommar

Det blev en härlig midsommarafton med lite traditionellt dala-firande. Ingen dans runt stången för mig men det gjort de små så bra.
Sill till lunch och kvällen spenderaes hemma hos oss. Tyvärr blev iddagen så sen att vi fick vänta med efterrätten till midsommardagens förmiddag. Hela gänget var tillbaks för att äta somrig marängsviss där banan och choklad var utbytt mot jordgubbar.

På kvällen drog vi till värmland och J:s sommarstuga där vi överraskade rejält. Idag blev det en sväng till Charlottenberg där vi köpte oss en glass presis före lunchen... det var ju glassväder. En snabbvända in till Norge innan vi återvände till lunchen. Grillad gös.

Vi har även hunnit med en sväng till Karlstad och IKEA. Det låg ju nästan på vägen. Någon mil extra bara. Inte för att det blev så stor shopping men vi hittade det vi var ute efter. Vi hittade även mjukglass, kaffe och bulle samt utanför delades det ut popcorn- helt gratis. Det är så man motiverar en blivande man att stå ut med en timme på IKEA... 

Ny vecka, nya äventyr

Förra veckan var veckan då vi skulle fixa en massa inför den stora dagen eftersom J jobbade förmiddag. Men då går han och blir sjuk! Så det blev jag som ensam fick ränna Dalarna runt för att inhandla diverse prylar, lämna ringen på putsning mm. De inköp jag försökte göra åt J gick inte så bra så idag har jag också fått ränna Dalarna runt. Tror shoppinglyckan var bättre idag. Jag har i alla fall några påsar med mig hem. Det känns lite bättre då när man nästan åkt en timme i bilen enkel väg till dessa affärer. Tyvärr stänger de alldeles för tidigt för att bilresan ska vara värt det efter en arbetsdag.

Även ikväll blev det middag på MC Donalds. Illa, illa, att jag ätit där 2 ggr på mindre än en vecka. Jag som alltid bojkottat den snabbmatskedjan. Men vad gör man inte när man är på Kupolen och inte har ätit kl halv åtta.

Nu ska jag ta tag i lite klädlagning och plocka upp mina inköp. Som en liten parentes så har en måsfamilj flyttat in på tomten och nu är de väldigt arga om vi är ute på gräsmattan och nere vid bryggan. Ännu har de inte attackerat men inte känns det helt tryggt att vara ute. Fåglarna har tagit över här... Även på jobbet har det flygit in en fågel på 5:e våningen och den har inte hittat ut. Akta er för öppna fönster!

Regnet det bara öser ner...

Igår var vi på skolavslutning i Cassels. Därför åkte jag in till jobbet först vid lunchtid. Efter en sväng på stan blev det tortillas till middag och vi lyxade till det med en flaska vin. Men idag straffades jag för att jag fick en lugnare dag igår.
Lite seg morgon. Regnet smattrade på sovrumsfönstret halva natten så jag hade svårt att sova. Några dörrforder har kommit på plats och jag gjorde ett försök att fålla upp gardiner. Men det gick sådär och jag kände mig inte riktigt iform. Det visade sig att jag såklart fått feber. J-la immmunförsvar. Jag är så less på att vara halvkrasslig hela tiden. Så den största delen av dagen har jag vilat och sovit i soffan.
Regnet öser fortfarande ner och det har gjort det hela dagen. Nu har vi tänt en brasa för att värma oss lite efter en ruggig dag med fotbolls VM på TV.

Nu är det bara 4 veckor kvar till den stora dagen. De flesta anmälningarna har kommit in men det måste bli några telefonsamtal imorgon så att maten kan beställas i början av veckan.

kraschade odlingar...

När jag skyndade ut genom dörren imorse, sen som vanligt när J jobbar eftermiddag var det ingen rolig syn som väntade. Något djur (jag anklagar någon fågel) hade pickat i mina krassekrukor som mestadels bestod av jord och frön. En av de minsta krukorna var så gott som tömd på jord. Några få frön hade börjat gro och dessa låg utslängda på marken. Det såg inte ut som särksilt mycket hade blivit uppätet, men nu måste jag se om det som grott överlever efter att de åter stoppats ner i jorden. Bilden visar hur det såg ut efter att det mesta lagts tillbaks i krukorna. En underbar start på en ny vecka...

Nu när jag ända hade kameran framme så kan jag visa en bild på utemöbeln och minodlingslåda där rädisorna redan fått fart.



Ikväll har jag bakat upp mitt jättepaket ägg som jag hittade till nedsatt pris. Tanken var att jag skulle ägna tiden åt mina gardiner eftersom det regnade när jag kom hem från jobbet. Men det får bli en annan dag...
Nu väntar disken och sedan sängen.

Solsken

I helgen har vi fyllt vår källare med ved. J hade förvarat ved hos sina föräldrar men nu ville de riva skjulet så i fredags körde vi 4 släpkärror ved hem till oss. Vi bar i alla fall in veden till oss.
Eftersom det varit fint väder har vi påtåt i trädgården. I lördags kväll tog vi en paddeltur bort till J:s syster där vi åt pizza. Solen sken men tyvärr hade vi motvind på vägen dit. Det var i alla fall trevligt att äntligen ta en tur på sjön.
Idag har vädret varit bra fram till eftermiddagen och just nu så står spön i backen. Skönt att jag slipper vattna i trädgården. Nu åskar det så jag får sluta skriva.

Äntligen plantering

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Tiden är lite för knapp. I fredags när jag kom hem stod det ett rastplatsbord, med bänkar som sitter fast på sidorna om bordet, ni kanske förstår vad jag menar, bredvid garaget. Riktigt bra blev det och inte något jag hade förväntat mig så snabbt. Tack svärfar och J. Vi ryms 10 personer, riktigt stort är det men bredvid garaget ser det inte alls för stort ut.
Lördagen blev det tyvärr en sväng på jobbet men när jag ändå var i Ludvika passade jag på att kika förbi marknaden där jag hittade blommor till mina blomlådor. Här i byn var det våryra där J och hans syster sprang en stafett. Jag hann precis hem från stan så jag kunde heja på dem.

Under helgen byggde min käre sambo en drivbänk åt mig. Jag hjälpte också till med skruvning av botten och målning. Därför blev det fröplantering och sedan dess har jag kämpat och vattnat eftersom den nog inte fick en prefekt placering på soliga dagar som det varit sedan dess. Håller tummarna för att något frö gror...

Bröllopsbestyren tar upp mycket av vår tid. Klädprovningar och planeringar. Buketter och mat. Hoppas bara att vi kommer ihåg allt. Och att jag kan bestämma mig. Det är många fler val att ta ställning till som blivande brud än som brudgum. Lite orättvist kan man tycka.


RSS 2.0