Radio...

Har lyssnat på radio. P4. De sände basket, speedway, handboll och fotboll. Tror aldrig jag lyssnat på dessa sporter (förutom fotboll då) tidigare, i alla fall inte samtidigt. När jag fick nog och bytte kanal till P3 så var det HipHop. Inte min radiokväll tydligen. Får ha TVn som sällskap istället.

Garderoben är nu färdigmålad.


Vår

Våren är här. Krokusar i blombänken och isen har så gott som försvunnit från sjön. Klockan är snart tio på kvällen men ute är det 11 grader varmt!

Igår fick jag hjälp att byta däck på bilen. Under tiden lagade jag makaronipudding för första gången i mitt liv. Det blev inte alls så tokigt. Resterna var även de ätbara och de fick duga som middag efter en lång arbetsdag.

Jag har hunnit med ett telefonsamtal med min mor och målat lite på garderoben. Men nu väntar John Blund så att jag orkar med 2 dagar med kurs i Comsol (ett beräkningsprogram).

Målning

Igår kväll började det snöa igen. Stora snöflingor som vi inte sett så mycket av här under vintern. När vi vaknade imorse var gräsmattan vit. Efter en solig dag har allt försvunnit igen. Vi har dock fortfarande några snöhögar kvar på tomten. Snön är envis. Även sjön har fortfarande ett istäcke. Idag har det äntligen blivit isfritt runt bryggan. Svanarna plogade en vattenkanal genom isen när den inte längre höll för dem att gå på.

Jag har målat sista varvet på taklisterna och målat elementet. J har spacklat och målat i garderoben. Vi har även åkt in till stan och beställt golv.

Nu är det dags för Milennium när J sett klart Jakten på Julia.

Renovering...

som vanligt här i huset. Ikväll har jag målat taket och på de väggar som färgen inte räckte till igår. J har spacklat hörn och grundat taklisterna. Vi har även varit en sväng till färgaffären där takfärgen inhandlades. Vi beställde även tapeter.
Det är definitivt en roligare sysselsättning att måla tak jämfört med att sprätta loss färg från en taklist som sitter kvar i takhöjd.

Utsikt


Från vår Nipa Hut under en vecka på Filippinerna


Inte långt därifrån

tulipaner


småkryp

Igår upptäckte jag att jag fått ett bett på benet. Under socken. Det hör ju inte till ovanligheten att jag får stora bett. Frågan är bara vilket djur som behagat bita mig. Idag upptäckte jag att det var två bett, och det har svullnat upp riktigt mycket. Det måste vara rekord för mig... Jag håller tummarna för att det försvinner snart.

Min smörgåskrasse har börjat gro, så jag hoppas att de andra fröna också ska visa några livstecken :)


Helgen snart slut

Att börja dagen med hemmagjord juice efter egen smak ger verkligen en bra start. Synd bara att det blir så mycket disk. Idag har solen visat sig. Har ägnat lite tid åt renovering, men även hunnit med att njuta av solen. Det har även blivit plantering av några frön. Får hoppas att de börjar gro och växa snart.

Har fått tulpaner av min blivande man :). Hade tänkt få med en bild på dem men det får bli en annan dag. De är jättefina, skiftar i vitt och rosa.

Vi har fått upp hatthyllan och skohyllan där de ska vara. Efter 9 månader utan hatthylla var den verkligen efterlängtad. Snyggt blev det också. Men nu gäller det att bestämma hur resten av hallen ska inredas och inredning är inte alltid det lättaste...


RSS 2.0