Strömavbrott

Dagens stora händelse. När jag idag på jobbet vid halv tolv tiden var på andra sidan vägen i verkstan, hade fixat klart det jag skulle göra där och var påväg tillbaks till kontoret så blev det mörkt. Strömmen försvann, inte ens en liten blinkning som tecken på att den snart skulle komma tillbaks. En kollega hade hjälpt mig med ett montage och vi blev lite missnöjda eftersom det precis var dags för lunch och vi var hungriga. Det är lite svårt att värma en matlåda när stömmen är borta. Jag som tänkt gå till resturang tänkte att det var synd att jag inte hade någon matkupong med mig. Dessutom klädd i arbetskläder, så att byta om innan lunch vore ju inte fel.
Vi stegade beslutsamt ut i solskenet och mot grinden in mot vår byggnad. Vi drog passerkortet i kortläsaren, en grön gubbe visas men det är helt tyst. Snurrgrinden rörde sig inte det minsta. Vi gjorde några försök innan vi gick tillbaks till verkstadsbyggnaden. Tvättade händerna och undrade vad vi skulle ta oss till. Utlåsta från jobbet, nycklarna, pengarna, kontoret...
Vi kom på att vi har en grind på andra sidan området som är bemannad. Vi stegade iväg och fick en promenad på säkert 10 minuter istället. På vägen såg vi att även trafikljusen  var svarta, dvs hela Ludvika var nedsläckt. Hissen var ju inte att tänka på så vi tog trapporna, det gör vi ju ändå för det mesta. När vi kom upp till femte våningen, där vi också har en kortläsare gjorde vi ett försök på den men den såg lite för svart ut. Ingenting hände. Ännu en gång var vi utelåsta, nu på vår våning. För att ta oss in fick vi förlita oss på de som fortfarande var kvar på kontoret. Vi tog oss in!

Det blev lunch hemma med J eftersom klockan blivit mycket innan jag tog mig iväg från jobbet. Gissade att den mat som funnits på restaurangerna antagligen var slut nu. Åkte tillbaks eftersom det i tidningens nätupplaga stod att strömmen kommit tillbaks. Det hade den inte, inte på ABB. Jag fick ta den långa promenaden igen, ångrade att jag inte parkerade lite närmare.  Lite drygt tre timmar var vi strömlösa. Fick i alla fall lite gjort.
Här hemma har jag ägnat lite tid åt trädgården. Men några små flygfän började bitas när sjön blev spegelblank. Trotsade dem ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0